BIM-engineering

In 2008 werkten wij aan het voor ons eerste BIM-project. BIM staat voor Bouwwerk Informatie Model.
Persoonlijk spreken wij liever over Bouwwerk Informatie Management. Juist bij een BIM project is het proces van belang. Daar moet de focus op liggen, managen dus. Een goed model volgt daar uit. Natuurlijk is een goed model noodzakelijk. Onze ervaring is dat wanneer de verwachtingen, doelen en risico’s goed managed worden dit uiteindelijk zorgt voor het beste model.

Goede communicatie  is de sleutel voor een goed BIM-model

Sinds 2012 heeft Andries mogen doceren in BIM-tekenen en lezingen over de BIM-methodiek gegeven.
Inmiddels is BIM niet meer weg te denken bij de grote projecten en/of aannemers.

Een decennia geleden was werken met de BIM-methodiek er vooral op gericht om de faalkosten die in de bouw meestal rond de 20% van de totale bouwkosten ligt flink te reduceren.
Nu met het aantrekken van de bouw, zorgt de BIM-methodiek er naast de faalkosten reductie vooral voor dat leveranciers in de tekenkamers al hun producten zo gedetailleerd uitwerken dat het helemaal past op de naastliggende bouwdelen van een andere leverancier. Met de krapte in productiecapaciteit en vooral in mensen op de bouwplaats is het noodzakelijk dat steeds meer onderdelen kant-en-klaar worden aangeleverd.

Prefab tekenwerk

Voor derden verrichten wij ook tekenwerk waarbij wij voldoen aan de geldende BIM standaarden. Zo filteren wij uit het gebouw de bouwdelen die verder uitgewerkt moeten worden voor onze opdrachtgever. Deze uitwerking gebeurd zowel in 3D voor BIM clash checks. Als in 2D voor de productie-lijnen, vergunningen en traditionele checks.